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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoFARIA, L. C. de; MELO, P. G. S.; PEREIRA, H. S.; WENDLAND, A.; BORGES, S. F.; PEREIRA FILHO, I. A.; CABRERA DIAZ, J. L.; CALGARO, M.; MELO, L. C. Genetic progress during 22 years of black bean improvement. Euphytica, Wageningen, v. 199, n. 3, p. 261-272, Oct. 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Semiárido.

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2.Imagem marcado/desmarcadoFARIA, L. C. de; MELO, P. G. S.; MELO, L. C.; PEREIRA, H. S.; DEL PELOSO, M. J.; BRAS, A. J. B. P.; MOREIRA, J. A. A.; CARVALHO, H. W. L. de; BORGES, S. F.; PEREIRA FILHO, I. A.; CABRERA DIAZ, J. L.; CALGARO, M.; WENDLAND, A.; SOUZA, T. L. P. O. de; LIMA, L. F. Progresso genético em 22 anos de melhoramento do feijoeiro-comum do grupo carioca no Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 1622-1626.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Semiárido.

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3.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; SOUZA, T. L. P. O. de; FARIA, L. C. de; CABRERA DIAZ, J. L.; CARVALHO, H. W. L. de; MELO, C. L. P. de; COSTA, A. F. da; MAGALDI, M. C. de S.; KNUPP, A. M.; POSSE, S. C. P.; COSTA, J. G. C. da; WENDLAND, A.; ABREU, A. de F. B.; PEREIRA FILHO, I. A.; MARTINS, M.; ALBRECHT, J. C.; ALMEIDA, V. M. de; GUIMARÃES, C. M.; BRAZ, A. J. B. P.; MARANGON, M. A.; CARVALHO, A. J. de; MELO, P. G. S.; TRINDADE, N. L. S. R.; SOUZA, N. P. de; FARIA, J. C. de; CALGARO, M.; AGUIAR, M. S. de. BRS FC409: cultivar de feijoeiro-comum com alto valor comercial e nutricional, resistência à murcha de Fusarium e à murcha de Curtobacterium. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2020. 9 p. (Embrapa Arroz e Feijão. Comunicado técnico, 255).

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  27/11/2020
Data da última atualização:  10/03/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  ALIABADI, M.; CHEE, B. S.; MATOS, M.; CORTESE, Y. J.; NUGENT, M. J. D.; LIMA, T. A. M. de; MAGALHAES, W. L. E.; LIMA, G. G. de.
Afiliação:  MEYSAM ALIABADI, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources; BOR SHIN CHEE, Athlone Institute of Technology; MAILSON MATOS, Doutorando da Ebrapa Florestas; YVONNE J. CORTESE, Athlone Institute of Technology; MICHAEL J. D. NUGENT, Athlone Institute of Technology; TIELIDY A. M. DE LIMA, Athlone Institute of Technology; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF; GABRIEL GOETTEN DE LIMA, PIPE. UFPR.
Título:  Yerba mate extract in microfibrillated cellulose and corn starch films as a potential wound healing bandage.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Polymers, v. 12, 2807, 2020.
DOI:  10.3390/polym12122807
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Microfibrillated cellulose films have been gathering considerable attention due to their high mechanical properties and cheap cost. Additionally, it is possible to include compounds within the fibrillated structure in order to confer desirable properties. Ilex paraguariensis A. St.-Hil, yerba mate leaf extract has been reported to possess a high quantity of caffeoylquinic acids that may be beneficial for other applications instead of its conventional use as a hot beverage. Therefore, we investigate the effect of blending yerba mate extract during and after defibrillation of Eucalyptus sp. bleached kraft paper by ultrafine grinding. Blending the extract during defibrillation increased the mechanical and thermal properties, besides being able to use the whole extract. Afterwards, this material was also investigated with high content loadings of starch and glycerine. The results present that yerba mate extract increases film resistance, and the defibrillated cellulose is able to protect the bioactive compounds from the extract. Additionally, the films present antibacterial activity against two known pathogens S. aureus and E. coli, with high antioxidant activity and increased cell proliferation. This was attributed to the bioactive compounds that presented faster in vitro wound healing, suggesting that microfibrillated cellulose (MFC) films containing extract of yerba mate can be a potential alternative as wound healing bandages.
Palavras-Chave:  Antobacterial; MFC; Wound regeneration.
Thesagro:  Antioxidante; Ilex Paraguariensis.
Thesaurus NAL:  Antibacterial properties; Antioxidants.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218308/1/Washington-yerba-mate-extract-in-microfibrillated-cellulose-and-corn-starch-films-as-a-potential-wound-healing-bandage.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF57495 - 1UPCAP - DD
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